Jubilerende dirigent bedankt met schitterend concert

Jean Vonck kneedde bescheiden dorpsfanfare tot een toporkest op weg naar Uitmuntendheid

 

Rasmuzikant Jean Vonck is al 25 jaar dirigent van de Koninklijke Fanfare St.-Cecilia uit Meerdonk. Hij wist een bescheiden dorpsfanfare te kneden tot een heus toporkest. Voor zijn gedrevenheid én inzet al die jaren werd Jean tijdens een jubileumconcert in de gemeenteschool uitgebreid in de bloemen gezet. De dirigent zelf bedankte op zijn beurt met een schitterend concert, waarmee hij tegelijk aantoonde dat “zijn” fanfare echt wel veel genres aankan.

Jean Vonck is een muzikant in hart en nieren. Een bezige bij ook. Hij is dirigent, componeert, vormt al jaren een veelgevraagd duo met Manu Dillis en treedt her en der op als gastmuzikant. Maar tijdens het jubileumconcert in de Meerdonkse gemeenteschool werd uiteraard vooral zijn inzet voor de fanfare in de kijker gezet. Jean kreeg bloemen, een geschenk en presentator van dienst Paul Vereecken zwaaide kwistig met complimenten aan het adres van de jubilaris. Niet meer dan terecht overigens, want Jean heeft met “zijn” fanfare toch wel een en ander bereikt. Het gezelschap onderstreepte dat met een bijzonder hoogstaand concert, waarbij tegelijk werd aangetoond dat deze groep veel genres aankan.

Het jubileumconcert werd geopend door de slagwerkers onder leiding van Emiel Kessels, waarna de fanfare inzette met Meerdonk 2010, een werk dat Jean componeerde naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de fanfare. Het gezelschap hield het tijdens het eerste gedeelte van het concert nog even ‘luchtig’ met uitvoeringen van Copacobana en het felgesmaakte Czardas Xylophone Solo met soliste Freya Temmermans.

Deze groep kan de muziekliefhebber van heel veel genres doen genieten. En dat werd nog duidelijker na de pauze. Passeerden de revue: het overbekende thema van The Pink Panter én van Hello Dolly, een wondermooie en beklijvende versie van Mac Arthur Park en Three Bites of the Apple, zonder meer big band pur sang.

“Dit is momenteel veruit één van de beste gezelschappen in de regio. Als ik hoor op welk niveau Jean deze fanfare heeft weten hijsen, dan kan ik daar alleen maar grote bewondering voor hebben en chapeau zeggen”, vertelt ons André Verstiggel. En als die man dat zegt dan kan dat echt wel tellen. “Jean maakt onze muzikale dromen waar”, schreef ooit Paul Vereecken. Niemand in de polder, laat staan in Meerdonk, die hem zal tegenspreken.

 

Luc Van Broeck, De Wase Koerier, woensdag 2 mei 2012

Jaarlijks concert op 20 april 2012

KFMD - Affiche concert 120420 a4

KF Meerdonk opnieuw in eerste afdeling

Op zondag 4 maart 2012 plaatste de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Meerdonk zich opnieuw in eerste afdeling op het provinciaal muziektornooi in GC De Pit te Buggenhout.

Weliswaar deed Meerdonk na wekenlang intensief repeteren een moedige poging om een afdeling hoger, ‘uitmuntendheid’ te bekomen maar werd door de vakkundige jury opnieuw in eerste afdeling geklasseerd. “Een toporkest in eerste afdeling”, luidde het verdict. Ze oordeelde dat deze fanfare op betrekkelijk korte tijd enorm gegroeid is maar dat ‘uitmuntendheid’ nog net iets te hoog gegrepen was en schrijft de formatie een rijpingsproces van 4 jaar voor in de hoogste lagere afdeling.  Het fanfareorkest maakt zich nu op voor haar groot jaarlijks concert op vrijdag 20 april 2012 in de gemeenteschool van Meerdonk. Het wordt opnieuw een jubileumconcert, zeg maar Jeanbileumconcert. Sint-Cecilia plaatst haar dirigent op een nog hoger schavotje. De jonge Meerdonkenaar hanteert er al 25 jaar het dirigeerstokje. Met zijn fanfare beleefde hij tal van hoogtepunten.

Iedereen van harte welkom!


Update 06/03/12: Eerste foto's zijn toegevoegd.  Bedankt Hans!

Update 09/03/12: Foto's toegevoegd.  Bedankt Philip!

Bowlingnamiddag

De foto's van onze bowling op maandag 20 februari 2012 staan onlne.  Bedankt Cheyenne voor de foto's...


Uitslagen:


Algemene stand

Baan 6

Baan 7

Baan 8

Baan 9

Baan 10

Baan 11

Carnaval GOM

Een kleine delegatie van onze fanfare was bereid gevonden om afgelopen vrijdagmiddag de carnavalsstoet van GOM op te luisteren.  Hartelijk dank!

100_8239

Provinciale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles, 5 februari 2012

Op zondag 5 februari namen Roy en Ken Van Hoylandt deel aan de provinciale solistenwedstrijd van Vlamo te Sint-Niklaas. Ze traden alletwee aan in eerste afdeling en behaalden volgende resultaten:

Ken Van Hoylandt: 84,5% grote onderscheiding

Roy Van Hoylandt: 81,67%, grote onderscheiding, is kampioen en mag deelnemen aan de finale in Leuven

Proficiat aan de twee moedige broers!

Zoeken