Driekoningenzingen

Zaterdag 4 januari om 13u trokken 4 enthousiaste leerlingen van GOM en 8 moedige muzikanten van de fanfare van Meerdonk door de straten van Meerdonk om driekoningen te gaan zingen. Ondanks het gure weer slaagden zij er toch in om 276 euro te verzamelen.  Bij hun eindpunt om 17u werden ze vergast op pannenkoeken, verzorgd door mensen van Okra Meerdonk.  Het ingezamelde geld gaat naar het missiewerkproject Bamamu Tabulukayi van de Meerdonkse Simonne De Wolf in Kananga (Congo).  Daar leert de organisatie vrouwen vaardigheden aan die hen in staat stellen om wat inkomsten te genereren voor hun gezin.  Het gaat vooral om landbouwtechnieken, bv hoe ze de grond daar vruchtbaar kunnen maken, hoe grond bewerken, hoe ze dingen moeten oogsten, hoe je die oogst kan opslaan zodat de producten langer bewaard kunnen worden, hoe je zaden uit de geoogste producten kan halen, hoe ze producten kunnen verwerken (bv ananas tot ananassap, palmnoten tot palmolie en zeep, graangewassen tot koekjes,…).

Kerstman op bezoek in GOM

Vrijdag 13 december 2013 was de kerstman op bezoek in Meerdonk.  De kinderen van onze scholen mochten een geschenkje ontvangen terwijl de ouderraad voor de nodige drank zorgde. Natuurlijk was het schoolorkest van GOM met énkele muzikale ouders ook van de partij.

Muzikale sint en zijn pieten op bezoek in GOM

Vrijdag 6 december was de sint op bezoek in de gemeenteschool.  Raar maar waar, het was een muzikale sint, en…zijn pieten ook. Dus speelden ze gezellig mee met het schoolorkest van GOM. En de andere leerlingen zongen flink mee. Een leuke namiddag was dat daar. Wij wensen de sint en zijn pieten een veilige reis terug en hopen hen volgend jaar weer te mogen ontvangen.

Geboorte Ella Apers

De Meerdonkse fanfarefamilie is alweer uitgebreid na de geboorte van Ella Apers, dochtertje van ondervoorzitter en euphonium Tom en zijn vrouw Sofie, jeugdbestuurslid.  Tevens is Ella de kleindochter van onze voorzitter Paul.  Ella is geboren op 3 december en is goed voor 2,910kg en meet 49cm.

Nen dikke proficiat aan de familie vanwege de ganse fanfare!

Succesvolle tweede editie festivalweekend

Ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van Koninklijke fanfare Sint-Cecilia Meerdonk in 2010 organiseerde de jubilerende fanfare toen een heus internationaal festival. Dit viel zo in de smaak dat een festivalcomiteetje dit opnieuw wou organiseren. Met succes zo blijkt.

In één weekend bood KF St.-Cecilia Meerdonk zowat alles aan de talrijk opgekomen bezoekers aan wat de Vlaamse blaasmuziek tegenwoordig te bieden heeft. Een blaaskapel, een fanfare, een harmonie en 2 brassbands passeerden de revue. Dit werd dan nog aangevuld met een minisymfonisch orkest.

Op vrijdag 16 augustus 2013 kwamen 250 deelnemers naar de feesttent in de Teerlingwijk van Meerdonk om er te genieten van heerlijke mosselen. Deze lekkernij werd tegen een democratisch prijsje à volonté aangeboden! Bovendien konden de smulpapen genieten van een gratis aangeboden concert van blaaskapel “De Essener Muzikanten”, een top blaaskapel binnen de Benelux en de rest van Europa. Liefhebbers (maar ook de niet-liefhebbers) van het genre waren het eens over het hoge niveau waarop deze muzikanten musiceren.

Zaterdagmiddag kon het eigenlijk festival van start gaan. Na een wandelconcert van de Meerdonkse drumband o.l.v. Emiel Kessels gevolgd door een vol kinderen geladen huifkar getrokken door twee paarden was er eerst nog een kinderdisco met DJ Jean. Hierna opende de organiserende fanfare het trouwens gratis muziekfestival. Brassband Sint-Cecilia Steendorp o.l.v. Stefan Dentant en Koninklijke Harmonie Labore et Constantia Ekeren o.l.v. Bart Vercammen vervolgden het programma. De tent was toen al goed gevuld. Daarna kwam Brassband Zele o.l.v. Bart Van Der Strieckt. Deze band kriekte het muzikale niveau de hoogte in. Als afsluiter werd gekozen voor Het Orkest van de Rode Muizen. Deze 25-koppige minisymfonisch orkest bestaat uit strijkers, blazers, gitaren, piano, slagwerk en zang. Dit orkest staat onder leiding van componist Kris Ryckaert. Deze formatie slaagde er in het publiek helemaal stil te krijgen. Na dit goedgevulde programma volgde nog een dansfeest op de tonen van DJ Jean. Tot in de vroege uurtjes werd er nog duchtig gefeest en gedanst in het anders o zo rustig wijkje in de poldergemeente.

De laatste dag, zondag, viel letterlijk in het water. Door het slechte weer kwamen slechts 13 moedige wielertoeristen opdagen voor de “festivalrit”, voor de gelegenheid georganiseerd door WTC Astoria. De regen zorgde er ook voor dat de meeste marktkramers van de rommelmarkt in de tent plaats namen. In de namiddag kwamen er toch nog 40 deelnemers opdagen voor de gezinsfietstocht. De organisatoren konden het dus zondag wat rustiger aan doen. Maar zij konden toen al tevreden terugblikken op een succesvolle tweede editie van hun festivalweekend.

Een trotse secretaris/penningmeester Karel Kindt verwoordde zo: “Wij brengen cultuur naar de mensen.” Wij kunnen dit alleen maar beamen.

Huwelijk Tom & Sofie

Op vrijdag 2 augustus trouwde ondervoorzitter, muzikant en jeugdbestuurslid Tom met jeugdbestuurslid Sofie.  Reden genoeg dus voor onze fanfare om de trouwfuif op zaterdag 3 augustus muzikaal te openen.

Langs deze weg wensen wij het kersverse paar een gelukkig huwelijk samen...

Gouden Sponsors

Zoeken