Jaarlijks Concert 25 april 2014

Fanfare Meerdonk figureert in "Brabançonne"

Maandag 7 april, 5u in de ochtend.  Een twintigtal wekkers liepen af in Meerdonk.  23 leden van onze fanfare maakten zich klaar om in vol ornaat (lees: volledig kostuum, instrument en koffer) richting Brussel te vertrekken.  Daar werden zij om 7u30 verwacht om een ganse dag als figurant te fungeren in “Brabançonne”, de nieuwe langspeelfilm van Vincent Bal die eind dit jaar in de cinemazalen te zien zal zijn.  Doordat de A12 afgesloten was en alle verkeer richting Brussel over de E19 moest, kwamen we iets later aan dan verwacht.  Om 7u50 werden ze bij de productie toch een beetje zenuwachtig en pleegden zij een eerste telefoontje om eens te horen of we wel zeker op komst waren.  Gelukkig bleef het bij dat ene telefoontje omdat we net geparkeerd hadden.  Na een korte wandeling kwamen we aan in Heizelpaleis 10.  We werden hartelijk ontvangen door Goele, een medewerker van Eyeworks.  Een ontbijtbuffet stond reeds op ons te wachten.  Het leek alsof in Meerdonk het brood en koffiekoeken op waren, elke muzikant liet zich al een eerste keer eens goed gaan.

Rond half negen volgde een korte briefing wat van ons en de 7 andere aanwezige muziekmaatschappijen verwacht werd.  Wij kregen de rol toebedeeld van een Nederlandse muziekmaatschappij die toekwam op een Europese wedstrijd voor blaasorkesten in Brussel.  Ook onze hostess Magalie had er zin in. 

1 scene opnemen nam de ganse voormiddag in beslag.  De vaktermen actie, cut, position switch, … vlogen ons meermaals om de oren.  Onze beginpositie vonden we op den duur blindelings terug.  Als lunch was er een broodjesbuffet voorzien, je kan niet zeggen dat we niet goed verzorgd werden.  Na het eten werd het de Meerdonkse muzikanten toch net iets te veel.  Zij hadden reeds een hele morgen in kostuum met hun instrument rond gelopen maar ze hadden er nog niet op mogen blazen.  Dat kon niet zijn.  Nadat enkelen gezwind hun koffer openden en hun instrument bovenhaalden weerklonken snel de eerste airkes.  Deze werden wel gesmaakt door de muzikanten van de andere verenigingen en al snel werd er 1 groot muziek gevormd.  Ook de cast en crew leken onder de indruk en hun gsm’s werden bovengehaald om de Meerdonkse airkes te filmen.  Het duurde enige tijd voor men ons terug op de set kreeg, maar er moest ook nog gewerkt worden.  In de namiddag werden nog een aantal scenes opgenomen en zo weerklonk de laatste cut van de dag omstreeks 18u.  Tussendoor werd er door alle muzikanten wel nog stevig de adem ingehouden en verschrikt gereageerd toen er alleen met de acteurs gedraaid werd en zij met hun instrumenten begonnen gooien.  Gelukkig werd ons op het hart gedrukt dat het oude, niet meer werkende instrumenten waren.

Voor alle aanwezige muzikanten was dit een heel leuke en leerrijke ervaring over hoe het er aan toe gaat op een filmset, over hoe totale chaos mooie beelden kan opleveren op het grote doek.  Iedereen was verrast dat er zoveel komt kijken bij het draaien van een paar seconden film.  Het was een lange, vermoeiende dag, maar eentje om niet snel te vergeten.  Goele, als je nog eens figuranten nodig hebt, al dan niet als muzikant, je hebt onze contactgegevens hé.  Bedankt voor deze mooie ervaring.

Carnavalstoet 2014

Vrijdag 14 maart was het weer tijd voor de carnavalstoet van de beide Meerdonkse scholen.  Onze jongste muzikanten kregen vrijaf om verkleed mee van de stoet te kunnen genieten.  Tuurlijk was de harde kern van de fanfare weer bereid om de muzikale kant van de stoet op zich te nemen met carnavalairkes. En met een zonnetje erbij was dit best amusant!

Meerdonk zorgt voor unieke musical

Al jaren lang zorgen de scholen van Meerdonk voor een fijne musical met kleurrijke decors en kledij, vele samenzangmomenten met het eigen schoolorkest,… Dit schooljaar maakten GOM en de Wegwijzer er wel een opgemerkte show van. In samenwerking met de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Meerdonk brachten de vrije en gemeenteschool samen een “Muzikale voorstelling  doorheen het sprookjesbos” op vrijdagavond 28 februari en zaterdag 1 maart 2014.

De getalenteerde muzikanten van de Meerdonkse dirigent Jean Vonck repeteerden reeds enkele maanden aan deze wervelende muzikale show.  Jean schreef ook het arrangement voor het themalied.

De leerkrachten en kinderen van GOM en Wegwijzer, van kleuters tot zesde  leerjaar,  gingen graag mee in deze zeer melodieuze wandeling via een  - hoe kan het ook anders - pittige eigen invulling van het verhaal met dansjes en andere muzische momenten.

Omwille van de omvang van het project week Meerdonk tijdelijk uit naar Sint-Gillis-Waas: alle kledij, decormateriaal en muziekgerief werden verhuisd en zorgden voor een afgewerkt geheel. In gemeenschapscentrum “De Route” vergastten GOM, de Wegwijzer en Sint-Cecilia de ouders en alle andere (muziek)liefhebbers op 2 volgeboekte voorstellingen. De ouders, grootouders, familie genoten van de voorgestelde show. En … de muzikanten en de kinderen nog meer.

Musical

Solistentornooi Vlamo Oost-Vlaanderen zondag 9 februari 2014

Marjolein Van Rumst (alt saxofoon) eerste afdeling 84,5 % grote onderscheiding + kampioen

Sofie Bodyn (alt saxofoon) uitmuntendheid 83 % grote onderscheiding (mag naar Leuven)

Shelly de Decker (bugel) ere-afdeling 84 % grote onderscheiding (mag naar Leuven)

(De kampioen mag natuurlijk ook naar Leuven.)

 

Proficiat aan alle deelnemers en bedankt dat jullie onze fanfare wilden vertegenwoordigen op deze wedstrijd!!

Gouden Sponsors

Zoeken