Carnavalstoet 2014

Vrijdag 14 maart was het weer tijd voor de carnavalstoet van de beide Meerdonkse scholen.  Onze jongste muzikanten kregen vrijaf om verkleed mee van de stoet te kunnen genieten.  Tuurlijk was de harde kern van de fanfare weer bereid om de muzikale kant van de stoet op zich te nemen met carnavalairkes. En met een zonnetje erbij was dit best amusant!

Meerdonk zorgt voor unieke musical

Al jaren lang zorgen de scholen van Meerdonk voor een fijne musical met kleurrijke decors en kledij, vele samenzangmomenten met het eigen schoolorkest,… Dit schooljaar maakten GOM en de Wegwijzer er wel een opgemerkte show van. In samenwerking met de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Meerdonk brachten de vrije en gemeenteschool samen een “Muzikale voorstelling  doorheen het sprookjesbos” op vrijdagavond 28 februari en zaterdag 1 maart 2014.

De getalenteerde muzikanten van de Meerdonkse dirigent Jean Vonck repeteerden reeds enkele maanden aan deze wervelende muzikale show.  Jean schreef ook het arrangement voor het themalied.

De leerkrachten en kinderen van GOM en Wegwijzer, van kleuters tot zesde  leerjaar,  gingen graag mee in deze zeer melodieuze wandeling via een  - hoe kan het ook anders - pittige eigen invulling van het verhaal met dansjes en andere muzische momenten.

Omwille van de omvang van het project week Meerdonk tijdelijk uit naar Sint-Gillis-Waas: alle kledij, decormateriaal en muziekgerief werden verhuisd en zorgden voor een afgewerkt geheel. In gemeenschapscentrum “De Route” vergastten GOM, de Wegwijzer en Sint-Cecilia de ouders en alle andere (muziek)liefhebbers op 2 volgeboekte voorstellingen. De ouders, grootouders, familie genoten van de voorgestelde show. En … de muzikanten en de kinderen nog meer.

Musical

Solistentornooi Vlamo Oost-Vlaanderen zondag 9 februari 2014

Marjolein Van Rumst (alt saxofoon) eerste afdeling 84,5 % grote onderscheiding + kampioen

Sofie Bodyn (alt saxofoon) uitmuntendheid 83 % grote onderscheiding (mag naar Leuven)

Shelly de Decker (bugel) ere-afdeling 84 % grote onderscheiding (mag naar Leuven)

(De kampioen mag natuurlijk ook naar Leuven.)

 

Proficiat aan alle deelnemers en bedankt dat jullie onze fanfare wilden vertegenwoordigen op deze wedstrijd!!

Driekoningenzingen

Zaterdag 4 januari om 13u trokken 4 enthousiaste leerlingen van GOM en 8 moedige muzikanten van de fanfare van Meerdonk door de straten van Meerdonk om driekoningen te gaan zingen. Ondanks het gure weer slaagden zij er toch in om 276 euro te verzamelen.  Bij hun eindpunt om 17u werden ze vergast op pannenkoeken, verzorgd door mensen van Okra Meerdonk.  Het ingezamelde geld gaat naar het missiewerkproject Bamamu Tabulukayi van de Meerdonkse Simonne De Wolf in Kananga (Congo).  Daar leert de organisatie vrouwen vaardigheden aan die hen in staat stellen om wat inkomsten te genereren voor hun gezin.  Het gaat vooral om landbouwtechnieken, bv hoe ze de grond daar vruchtbaar kunnen maken, hoe grond bewerken, hoe ze dingen moeten oogsten, hoe je die oogst kan opslaan zodat de producten langer bewaard kunnen worden, hoe je zaden uit de geoogste producten kan halen, hoe ze producten kunnen verwerken (bv ananas tot ananassap, palmnoten tot palmolie en zeep, graangewassen tot koekjes,…).

Kerstman op bezoek in GOM

Vrijdag 13 december 2013 was de kerstman op bezoek in Meerdonk.  De kinderen van onze scholen mochten een geschenkje ontvangen terwijl de ouderraad voor de nodige drank zorgde. Natuurlijk was het schoolorkest van GOM met énkele muzikale ouders ook van de partij.

Gouden Sponsors

Zoeken