Overlijden Omer De Smedt

Wij hebben de droeve plicht u het overlijden te melden van Omer De Smedt. Omer was meer dan 50 jaar lang lid en bestuurslid van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Meerdonk. Ook zijn twee kleinkinderen Charles en Charlotte Lauwers waren spelend lid van Sint-Cecilia. Zij speelden op kleine trom in de slagwerkersgroep.

We wensen de familie veel sterkte toe.

Overlijden Maria Meersman

Het is onze droeve plicht jullie het overlijden te melden van Maria Meersman.  Maria was de mama van onze dirigent Jean Vonck en tevens de schoonmoeder van muzikant Karin maar ook oma van muzikant Charlotte.
 
We wensen de familie veel sterkte toe.
 

Slagwerkers oefenen op straat

Onze slagwerkers zetten hun lessen om in de praktijk...

3 mei 2014

3 mei was een druk dagje voor onze fanfare.  Om half 3 werden wij verwacht op de receptie voor het 50-jarig jubileum van bestuurslid Veronie en haar echtgenoot Jos.  Van harte proficiat.

In het kader van de week van de amateurkunsten werd er deze dag een artistieke hulde gebracht aan de gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog en lieten we mensen even stilstaan bij oorlog en bij kunst.  Daarom werd er om 16u aan de Kronenhoek, om 16u15 aan het rond punt op het einde van de Margrietstraat en om 16u30 tenslotte aan het monument in het dorp de Last Post geblazen.  En dit in meer dan 50 Vlaamse gemeenten.  Eén gigantisch eerbetoon, op één en hetzelfde moment.

Foto's van beide activiteiten kan je vinden op onze fotopagina.

Foto's reis Wirtzfeld en Concert

De foto's van onze meerdaagse reis naar Wirtzfeld en van ons concert van 25 april ll zijn terug te vinden op onze fotopagina.

Fanfare Meerdonk raapt paaseieren in Wirtzfeld

Het paasweekend van 2014 stond bij de fanfare van Meerdonk al een tijdje ingekleurd als “op-stap-weekend”.  De organisatie was in handen van het jeugdbestuur en die mannen hadden er iets moois van gemaakt: een concert, een muzikale wandeling naar een Meerdonkenaar in de buurt, een brouwerijbezoek, een bezoek aan een hespenrokerij, een huifkartocht, natuurwandelingen, gezellige diners, babbelmomenten en natuurlijk ook tijd voor een pintje.

Vrijdagavond 18 april vertrok de fanfare stipt met een volle bus richting Hotel Drosson in Wirtzfeld.  Stipt was wel de rode draad door dit weekend, want alle activiteiten (uitgezonderd eentje) verliepen volgens plan.  Knap gedaan van die mannen.  Na een vlotte rit kon het avondmaal aangevat worden waarna in de bar werd genoten van een eerste frisse pint, wat bij sommigen iets langer duurde dan bij anderen.  Ondertussen slaagde Monneke, de handpop, er in om de boel nog meer op te vrolijken zodat onze kaakspieren pijn deden van het lachen als we naar onze hotelkamers gingen.

Op zaterdag was er het bezoek aan de hespenrokerij.  Zeker de moeite waard om de artisanale manier van hamroken te kunnen bekijken.  Na het doorspoelen van de zoute hespensmaak en bekomen van het stevige middagmaal werden we verwacht bij Rudi en Maria.  Zo’n muzikale wandeling bergop…amaai…dat pakt op de adem.  Na enige tijd vertrok een groep voor een 10km lange wandeling rondom het meer van Bütgenbach terwijl de airkesspelers verder de muziek lieten zegevieren.  Na het avondmaal was er door Sjoerd en Jef van het jeugdbestuur een quiz op het programma gezet waarbij vooral de actuele kennis getest werd.

Zondag hadden de paasklokken de nodige paaseieren verstopt voor onze jongste deelnemertjes in de mooie speeltuin van het hotel.  Daarna reden we eerst naar de brouwerij van Bellevaux waar zowaar een Nederlander een knap staaltje van bierbrouwen liet zien.  Daarna werd er vertrokken naar het hoogste punt van ons land: de Botrange, 694 meter hoog.  Een middagmaal stond daar op de ondertussen reeds hechte groep te wachten.  Daarna was er de keuze tussen een natuurwandeling met gids of een tocht met een huifkar.  De gidsen kenden er wat van: van natuur tot geschiedenis… er werd aandachtig geluisterd en genoten.  Na het avondmaal in het hotel waren er al veel andere hotelgasten nieuwsgierig naar het kunnen van de Meerdonkse fanfare achter de pupiter.  Het mag gezegd: de fanfare deed haar stinkende best en kreeg zowaar tijdens het bisnummer reeds een staande ovatie.  De toeschouwers konden er niet genoeg van krijgen.  Daarom werden de instrumenten nog niet weggestoken en volgden er nog de reeds gekende airkes.  Wat was dit een gezellige avond.  In de bar werd nog verder verbroederd waarbij het Duits heel wat verbeterde naarmate het later werd.

Maandag, na een stevig ontbijt, vertrok de bus wederom op tijd richting Bokrijk waar we tussen de paaseieren konden kennismaken met gebouwen en gewoontes van uit vorige eeuwen.  Op het geplande uur arriveerden de muzikale talenten en hun fans in Meerdonk waarna ze bij “De Glattes”, voorlopige thuis van organisator Tom & Sofie, nog even gingen napraten.

Iedereen was en is het er over eens: een genietbare uitstap waarbij alle wensen konden ingevuld worden.  Of er opnieuw 4 jaar gewacht kan worden voor een volgende meerdaagse uitstap is nog maar de vraag.

Gouden Sponsors

Zoeken