Nieuwjaarsconcert 07/01/18

Op zondag 7 januari stond ons 9de nieuwjaarsconcert op het programma.  Voor een bijna volle kerk sloot onze fanfare de kerstperiode af.  Na het concert genoten een 125-tal sympathisanten van een aperitief en schoven aan aan tafel voor het nieuwjaarsmaal in de kantine van WS Meerdonk.

Driekoningenzingen 06/01/18

Afgelopen zaterdag waren een deel van onze muzikanten en een aantal schoolkinderen weer paraat om al zingend door de straten van Meerdonk te trekken ten voordele van Simonne De Wolf.  Traditiegetrouw werd er een tussenstop gemaakt bij muzikant Mette en haar vriend Pieter.

Sint en pieten in GOM

De sint en zijn pieten waren op bezoek in GOM.  Uiteraard werd er ook dit jaar weer veel gemusiceerd!

Herdenkingsmis overleden leden 2017

Op zondag 19 november 2017 luisterde onze fanfare de H. Mis in de Sint-Egidiuskerk te Sint-Gillis-Waas op ter herdenking van onze overleden leden en ereleden van het afgelopen muzikale jaar.  Op het programma stonden “Hallelujah” uit “Messiah” van Georg Friederich Händel, “Benedictus” uit “The Armed Man” van Karl Jenkins, “You Raise Me Up” van Rolf Løvland, “Now While I Still Remember How” van Hal Davis & Archie Jordan en “Pastorale” van Jan de Haan.  Na de H. Mis en het Te Deum werden de nationale volksliederen gespeeld.

Wij herdachten in het bijzonder mevrouw Paula Vertenten, mevrouw Maria Stuer, mevrouw Jenny Verbist en de heer Marcel Tilleman en echtgenote.

Na de H. Mis volgde er nog een bezoekje aan ons lid café ‘t Park, Burgemeester Omer de Meyplein 14, Sint-Gillis-Waas.

11-novemberviering 2017

Samen met de schoolkinderen herdacht onze fanfare op 11 november de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog traditiegetrouw aan het monument aan onze kerk.  Na de plechtigheid werden de aanwezigen nog getrakteerd op een pintje door het gemeentebestuur in cafe "De Groenen Boomgaard".

Halloweentocht 31/10/2017

Twee weken geleden kwamen Sem, Laura, Jasmien en Laure van ons trommelkorps met het idee om een halloweentocht te organiseren in naam van onze fanfare.  Heel lang moest het jeugdbestuur hier niet over nadenken aangezien jeugdig enthousiasme moet aangemoedigd worden.  Onze organisatoren zouden alles zelf doen: de tocht uitstippelen, GOM aankleden in halloweenstijl, zelfs briefjes ronddragen in de straten waar ze zouden passeren om de mensen te verwittigen.  Aangezien tussen de tijd dat het idee ontstond en de tocht zelf slechts minder dan 2 weken zaten, moest er snel gehandeld worden.  En ook dat werd tot een goed einde gebracht.  Hoewel er die korte tijdspanne was daagden er toch 16 deelnemers op die konden genieten van een griezelige tocht doorheen de straten van Meerdonk die eindige in de garage bij Jasmien thuis, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een akelige kelder.  Het jeugdbestuur zorgde tijdens de tocht voor de veiligheid van de deelnemers door een oogje in het zeil te houden en trakteerde op een tasje halloweensoep met spinnetjes bij aankomst.  Iedereen was het erover eens dat dit voor herhaling vatbaar is.  Nog nen dikke proficiat aan Sem, Laura, Jasmien en Laure en nen dikke merci aan de familie de Decker voor het ter beschikking stellen van hun garage.

Gouden Sponsors

Zoeken