Stuifbolfestival verdient meer publieke belangstelling

De derde editie van het Stuifbolfestival, georganiseerd door de Meerdonkse fanfare  Sint-Cecilia, heeft de muziekliefhebbers verwend met optredens van een aantal muzikale toporkesten. Toch was de belangstelling voor dit muzikale evenement niet echt overrompelend, het festival verdient echt wel meer publieke belangstelling.  

Het driedaagse Stuifbolfestival werd vrijdag 28 augustus op gang geschoten met een mosselfestijn, muzikaal opgeluisterd door de Dixieband Musicdream. Mosselen à volonté en daarvoor noteerde de organisatie net geen 400 inschrijvingen.   Er werden liefst 500 kilogram mosselen klaargemaakt en opgediend.  Voor dat niet geringe karwei tekende een ploeg van een 40-tal enthousiaste vrijwilligers. 

Dat mosselfestijn was ongetwijfeld een goede zaak voor de kas van de fanfare, maar het was het Stuifbolfestival vooral te doen om de muziekliefhebbers te trakteren op optredens van gezelschappen die tot de absolute top van Vlaanderen worden gerekend.  Zoals De Kunstvrienden van Sint-Niklaas bijvoorbeeld, maar ook Volksopbeuring uit Massemen en vooral ook de Brass Band uit Willebroek, allemaal gezelschappen die geklasseerd staan in Superieure afdeling en waarvan de laatste twee ook al talloze onderscheidingen wisten binnen te halen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.  “Dit is de abolute top”, onderstreept Dirk Weymans, al meer dan 25 jaar  actief in de Meerdonkse fanfare. “De toon, die balans, niets hapert, loopt allemaal gesmeerd, waardoor er meteen ruimte te over is voor de dynamiek van de uitvoeringen”, licht Dirk toe.  “Als muzikant hoor je inderdaad het verschil tussen een zeg maar gewone fanfare of harmonie en deze topgezelschappen.  De meeste van deze muzikanten zijn geen beroeps, maar vinden het een hele eer om in zo’n toporkest te mogen meespelen. Die laten zelden of nooit een repetitie aan zich voorbijgaan. Op dat niveau is dat not done”, treedt Filip Paelinck bij.

Een festival met muziek van een bijzonder muzikaal gehalte dus en de Meerdonkse fanfare wil op dat élan doorgaan. “Er zijn nu al ‘verkennende’ contacten gelegd voor onze vierde editie in 2018.  Er staan best nog wel wat Vlaamse toporkesten op ons lijstje, maar niets belet ons om ook superieure gezelschappen uit Nederland op onze affiche te zetten”, blikt Filip Paelinck nog  vooruit.

Vakantie

Onze dirigent en zijn muzikanten genieten nu van een welverdiende vakantie.  Zij worden terug aan de pupiter verwacht op donderdag 6 augustus.

Trommelkorps

Onze trommelaars zijn terug in het Meerdonkse straatbeeld te zien bij hun wekelijkse repetities.

Efteling

Op 1 mei organiseerde het jeugdbestuur een uitstap naar De Efteling.  Het werd een plezante dag voor de 54 deelnemers.  Ook de weergoden waren ons gustig gezind door hun regenwolken op zak te houden.

Uitslagen solistenwedstrijd

Zondag 26 april 2015 vond in Leuven de finale van de solistenwedstrijd plaats.  Enkele van onze jeugdige muzikanten waren geselecteerd voor deze finale.  Ze behaalden volgende uitslag:

Marjolein Van Rumst (alt sax) - Uitmuntendheid - 79 % onderscheiding
Elias Mousavi (drums) - Uitmuntendheid - 83 % grote onderscheiding
Shelly de Decker (bugel) - Ere afdeling - 88 % grote onderscheiding

Een dikke proficiat aan alle deelnemers en bedankt dat jullie ons wilden vertegenwoordigen in het Lemmensinstituut!!

Concert 2015

Zoeken