Fout
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/aperst/public_html/images/SimpleImageGal/Trommelaars_1706
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/aperst/public_html/images/SimpleImageGal/Nieuwjaarsconcert_170108
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/SimpleImageGal/Trommelaars_1706
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/SimpleImageGal/Nieuwjaarsconcert_170108

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/aperst/public_html/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Trommelaars opnieuw op stap

En onze trommelaars zijn begonnen aan hun muzikale rondwandelingen en bezoeken in Meerdonk.  Dat noemen ze het oefenen aan het aangename koppelen...

{gallery}Trommelaars_1706{/gallery}

Schoolorkest GOM in volle voorbereiding

Het schoolorkest van GOM, waar een aantal van onze trouwe muzikanten deel van uitmaakt, is momenteel in volle voorbereiding voor de musical van de beide Meerdonkse scholen.  Op onderstaande foto vindt u alvast een sfeerbeeld van een van hun talrijke repetities.  Wij wensen hen alvast veel succes bij hun opvoeringen.

Driekoningenzingen 04/01/2017

Op 4 januari namen een deel van onze muzikanten deel aan het driekoningenzingen te Meerdonk.  Samen met de schoolkinderen gingen zij al zingend en spelend van deur tot deur om geld in te zamelen ten voordele van het ontwikkelingswerk van Simonne De Wolf.  Traditioneel werd deze middag afgesloten met pannenkoeken en chocomelk.

Enkele sfeerfoto's zijn te vinden op onze fotopagina.

 

Van oud naar nieuw in Meerdonk

Heel even lag zondag 8 januari 2017 het centrum van Sint-Gillis-Waas in de groene deelgemeente Meerdonk. Jaja, mensen ten zuiden van de expresweg vonden de brug om in het anders, o zo rustige polderdorpje te geraken.

Met een welgesmaakt concert zette de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Meerdonk het nieuwe jaar in. In een goedgevulde Sint-Corneliuskerk gaven de muzikanten van dirigent Jean Vonck een gevarieerd programma ten beste. Met nummers die de kerstsfeer nog even terugbracht, Weense walsmuziek en marsmuziek, afgewisseld met twee intiemere solowerken gebracht door Tom Apers op euphonium en Shelly de Decker op bugel, gaven ze de aanwezigen de muziek waarvoor ze kwamen. Zij beloonden de fanfare dan ook met spontaan, luid applaus. Na het laatste orgelpunt veerde het publiek recht voor een staande ovatie. Hierop bracht de fanfare de Radetzki Mars van Johann Strauss.

Hiermee sloot de fanfare het kerstgebeuren in Meerdonk af. Ja, Meerdonk leeft! De kerstmarkt, nieuwjaarsfuiven, kerstboomverbranding en dit nieuwjaarsconcert konden allemaal rekenen op veel volk.

Na het nieuwjaarsconcert was er de nieuwjaarsdrink van de burgemeester. Hiervoor werd de Plezantstraat en Meerdonkdorp afgezet. De gemeente trakteerde: drie consumpties én een paraplu mét het nieuwe logo van de gemeente erop voor elke aanwezige familie! Schepen Wilbert Dhondt van feestelijkheden en waarnemend burgemeester Marita Meul openden de receptie. Enkele muzikanten van de fanfare waren nog niet uitgeblazen en luisterden het gezellige, opbeurende volksfeest op.

Alsof men er niet genoeg van kon krijgen volgde er voor diegenen die ingeschreven hadden een nieuwjaarsmaal in de refter van GOM, de thuishaven van de Meerdonse fanfare. Het jeugdbestuur van deze bloeiende muziekvereniging organiseert al enkele jaren dit eetfestijn. Met succes! Meer dan honderd disgenoten schoven om 13 uur de benen onder tafel voor een lekkere portie friet met stoofvlees of vol-au-vent à volonté.

Dat noemen ze nog eens een jaar feestelijk inzetten.

{gallery}Nieuwjaarsconcert_170108{/gallery}

Ijspret

Gespot op de Beverse ijspiste:

Kerstmarkt 17/12/2016

Onze fanfare was alom aanwezig op de kerstmarkt in Meerdonk op 17/12/2016.  Zo stonden zowel het jeugdbestuur als het bestuur van het Stuifbolfestival met een kraampje op de markt.  Ook de muzikanten lieten zich van hun beste kant horen.  Enkele foto's van onze muzikanten in actie zijn te vinden op onze fotopagina.

 

Gouden Sponsors

Zoeken